Sellest pärnu keelualast.
Minu meelest sai sellest alast miski pilt ju isegi tehtud kahasse. Pildi või kaardi pealt vaadates asi selge, merel ei saa gepsuta aru miskit. Teadmatus ei vabanda kohtus ka. Kas saab nõuda, et ala on märgistamatta, vaata ise, kuidas sa sinna ei satu ? Ilmselt ikka saab. Jõe suudmes keeluala 1000m, mingit märki ju väljas pole, mõõda mõõdulindiga või gepsuga.
Minu kiri KKMin-i
Probleemi sisu: Kalapüügieeskirja §37 punktid 5 ja 6 määratlevad Pärnu lahes aastaringsed kalapüügikeeluajad. Samas ei ole kellegil selget arusaamist, et kus keeluala täpselt asub ja kui suur see keeluala on. Eriti imelik oli, kui KKI inspektor seal lähistel vastava küsimuse peale käega näitas, et "...kuskil seal ranna ääres peaks jah keeluala olema". Siis ta pakkus veel keeluala tähiseks suvalist jahtklubi poolt merre pandud poid, mis ilmselgelt tundus olema keeluala sees. Sooviks selle keelualaga ikkagi selgust majja ja sooviks kindlat keeluala kaarti (mitte tundmatus formaadis koordinaate).
Pikemas perspektiivis tasuks vastav keeluala lahes ka üheseltmõistetavate poidega tähistada. Minu versioonid vastavast keelualast on:
*
variant 1 *
variant 2§37. Kalapüügi keeluajad ja -alad meres
1) Meres on keelatud:
...
5) aastaringselt kalapüük Pärnu lahes Pärnu jõe parempoolsest muulist (vaadatuna allavoolu) läände jääval 500 m laiusel alal, mida piirab põhjast kaldajoon, idast muul, lõunast mõtteline joon, mis kulgeb muuli otsast kuni punktini koordinaatidega 58°22,1 ' N, 24°27,3' E ja läänest mõtteline joon, mis läbib punkte koordinaatidega 58°22,1' N, 24°27,3' E; 58°22,4' N, 24°27,7' E ja 58°22,7' N, 24°28,1' E;
6) aastaringselt kalapüük Pärnu lahes alal, mis on piiratud Pärnu jõe vasakpoolse muuliga (vaadatuna allavoolu), rannajoonega ja Side tänava mõtteliseks pikenduseks oleva liiniga, mis läbib punkte koordinaatidega 58°22,3 ' N, 24°30,3' E ja 58°21,6' N, 24°29,7' E ning viimasega punktis koordinaatidega 58°21,6' N, 24°29,7' E ristuva ja muuli otsa läbiva liiniga, välja arvatud tindipüük mõrdadega 1. märtsist kuni jääkatte lagunemiseni;
...